donderdag 23 maart 2023

Te Lelystad

Ik had een avondje ‘Plien & Bianca’ bedacht. Had gezien dat ze in theater De Meervaart in Amsterdam-Osdorp speelden, maar die avond kon Hani501 niet. En zo werd het een avondje Theater Agora in Lelystad. Lelystad ligt precies tussen Utrecht en Heeg, dus dat is eerlijk. 


We parkeren volgens de instructies bij de parkeergarage boven de Jumbo. Wat is Lelystad troosteloos. Het regent ook nog. Maar we gaan er wat van maken. Eerst gaan we eten bij een Indiaas restaurant Sher-E-Punjab. Dat is lekker en gezellig en zeer geslaagd. 

Maar dan het theater. We zitten in de Grote Zaal. Het is bomvol, ik herinner me ook weer dat ik de laatste twee kaarten kocht. We zitten ‘eerste rang’, maar wel op de allerachterste rij. Het podium is erg ver weg. Voor mij is Rij 2 of Rij 4 beter. De mensen om mij heen hebben daar geen last van en schateren veel en luid om Plien en Bianca, Hani501 ook, maar bij mij wil het niet. Ik snap het niet, het komt niet binnen. Was het anders geweest op Rij 4?

Maar ja, niet zeuren, ik had het zelf bedacht en voorgesteld. Ik had vorig jaar erg genoten van Plien als aspirant dirigent bij het tv-programma ‘Maestro’ waarbij BN-ers strijden om de beste dirigent te worden. En van haar typetjes bij Koefnoen. En vaag herinnerde ik me nog van lang lang geleden het kinderprogramma ‘Zaai’ met postbode Siem. Toen begreep in het ook al niet zo. Met zijn drieën op een hek praten over niks. Dat is dit ook, legt Hani501 uit. Het gaat over niks. 

Het is niet dat ik geen gevoel voor humor heb. Toch? Vijf weken geleden waren we bij een jong komisch duo nOOb te Sneek. Die vond ik wél leuk.

Te Lelystad was ik ook toen ik twee jaar geleden met Will een tóp dagtochtje naar de Marker Wadden had gedaan.

Geen opmerkingen: