woensdag 14 mei 2008

Monogram

Twee hobbyboeken heeft Bobby zondag in Maassluis uit de boekenkast gescoord: Bosch voor de Doe het Zelvers, die weten wat goed is, uit 1982. En het Groot Handig handboek. Meer dan 700 handige tips en 26 uitgebreide projecten. Van 1979. En dan te bedenken dat hij in november ook al drie Duitse boeken over Heimwerken gekocht heeft. Het kan niet op!

Deze jaren tachtigboeken zijn wel heel erg leuk, vooral door de foto's. Het waren duidelijk pre-Ikea-tijden, toen Doe-het-Zelven nog zin had. 'U kunt zien hoe u de keuken een heel nieuw gezicht kunt geven, hoe u leuke "legpuzzel-kussens" maakt, hoe u zelf een ongelofelijk boeiend speelgoedsysteem vervaardigt. De 26 projecten hebben betrekking op alle vertrekken van het huis. Voor ieder in het gezin is er wel iets bij.'

Wat men allemaal al niet Zelf kan maken! Men kan het zo gek niet verzinnen! Markiezen, keukenkasten, snuisterijenkastje voor voor het raam, een gezellige tuintafel, een kaptafel voor de kleine ruimtes, solide dekenkisten, klimrekken voor groot en klein... Ik zou alle pagina's wel willen inscannen en inplakken.

Natuurlijk zal ik HEEL blij zijn als ik volgend jaar met mijn verjaardag bijgaand dienblad met ingelegd monogram cadeau krijg. Wat prachtig schat, wat heb je dat mooi gedaan. Ik wil niet aandringen, maar met Kerst mag ook al wel!

Geen opmerkingen: