vrijdag 9 mei 2008

Timboektoe

Moest maar eens naar Timboektoe, de beste strandtent aan de Noordzeekust, in my humble opinion. Hij staat bij Velsen Noord / Wijk aan Zee Noordpier. Dat is het raarste strand van de hele Noordzeekust. Heel buitenlands doordat het zo breed is. En op de achtergrond de hoogovers van Corus met regelmatig woeste wolken uitstoot. En daarvoor een rij hevig draaiende windmolens.

Timboektoe was er de eerste strandtent met een echte seventies-sfeer, maar inmiddels zijn er al drie strandtenten. Er komen vaak Duitsers golfsurfen. Overloaded is het er nooit, omdat het strand daar zo breed is. Vanwege die pier van IJmuiden. Er varen regelmatig flatgebouwen van schepen vlak langs je. Echt bijzonder. Mensen die romantische beelden bij over de natuur hebben schrikken er in eerste instantie wel eens van. Maar ze moeten het maar eens proberen.

Timboektoe trekt niet veel gezinnen, meer jongeren, ouderen, singles, vriendenclubs, honden en surfers. De beide andere tenten zijn strakker en trekken meer het gezinspubliek. Dat selecteert zich zo allemaal heel mooi uit. Wie de roepende in de woestijn (zie foto) is: geen idee. Hij staat daar al jaren op het terras van Timboektoe en hij is tekenend voor de algehele sfeer. Rommelige eenvoud en wijsheid.

Wie 's avonds naar het strand wil moet wachten tot de Coentunnelfile voorbij is.

Website Timboektoe

Geen opmerkingen: