maandag 12 mei 2008

Plaats van Nietsdoen (2)

Deze alpenweide ligt midden in het Amsterdamse Bos. Verrassende plaatjes worden het als je ze met de zelfontspanner scoort zonder statief of stapeltje stenen. Nu hebben we de tupperware bakjes van de couscous en de geroosterde kippenpootjes gebruikt om de camera op te plaatsen.

Ik ben met Reenske, die net een week gekuurd heeft in Slovenie, en die sindsdien haar leven definitief gebeterd heeft. Nu al een week. Ze is stralend en beeldschoon.

We zijn momenteel allebei een beetje zoekende. Voor mij ligt de waarheid voorlopig in meer stilstaan en stilliggen, wijze boeken lezen, thuis joggingbroeken dragen en kruidenthee drinken. En weinig koffie en wijn... Reenske doet sinds vorige week Pilates, doet meditaties in het Nu en volgt het boek The Artist’s Way van Julia Cameron. De strekking daarvan schijnt te zijn dat je jezelf een leven als kunstenaar moet gunnen. Ze belooft me het boek voor mijn verjaardag en gaat me die meditatie mailen.

Nadat we alle vraagstukken en oplossingsrichtingen doorgenomen hebben doen we een dutje in het gras. Het weitje is een echte Plaats van Nietsdoen (zie blog van eergisteren). Af en toe snurk ik zachtjes - ik word er zelf wakker van. Deze Pinksterdag is echt een dag van stilliggen.

Ik moet almaar denken aan het gedicht 'De bekeerling' van Hans Dorrestijn. 'Ik rook niet meer, ik drink niet meer / en doe aan gymnastiek /Ik spook niet meer, ik smook niet meer en lees de encycliek...'

De bekeerling van Hans Dorrestijn
Een Boekgrrl over The Artist's Way van Julia Cameron

Geen opmerkingen: