woensdag 21 mei 2008

Split

Split is mooi. Prachtige boulevard met palmen aan de haven, en een middeleeuws stadsdeel in een oud paleis Romeins uit de derde vierde eeuw. Om iedereen thuis jaloers te maken. Het valt een klein beetje tegen, trouwens, want het is weer een middeleeuws stadje met nauwe straatjes vol bussen toeristen en winkeltjes vol shit. Daar word ik eerlijk gezegd niet gelukkig van.

Wel van bloemen. Gisteren hebben we een prachtige lange wandeling gemaakt over de oostkant van het eiland Ciovo. Het is de bloemigste tijd van het jaar dus alle geur en kleur schitterend. Het weer is nog steeds onstuimig, heftig blauwe en zwarte luchten wisselen elkaar af. Prachtige vergezichten over die Dalmatische eilanden. Daar mag men wel jaloers op worden.

Bij de supermarket hebben we gisteren contact gelegd met een 70-jarige zeeman die de hele wereld bevaren had en twaalf jaar in Australie had gewoond, maar nu weer terug was op zijn geboorte-eiland. Alles was duur, vooral de basisbehoeften als melk, olie, kaas. Hij en zijn vrouw hadden genoeg pensioen, maar veel mensen niet. Het viel allemaal niet mede. Maar een halve liter bier kon er wel af.

Geen opmerkingen: