woensdag 28 mei 2008

Drakenkop

Marianna vraagt per sms naar het eten. Of het lekker eten is hier. Zeker weten. Zeker hier op Hvar. (Bihac was in dat kader een misser, maar Bobby´s maaltje was daar pico bello. Hij had een goede kalfsschnitsel, ik had mixed grill genomen en kreeg onder meer gegrilde lever op pannekoeken van brooddeeg.)

In dit deel van de Adriatische Zee schijnen nog veel vissen te zwemmen. Zeker als je het vergelijkt met de Middellandse Zee. En wat ze je hier voor op de grill (restaurantje in de avondzon, terrasje recht boven de zee) aanbieden, is die dag net door een Neef uit de zee gevist. Echt vers. Een schaal vol verse vissen en dan mag je er eentje uitkiezen. De meeste waren grijs, al dan niet met gouden strepen.

Ik ben een held. Al zeg ik het zelf. Ik, die nooit vissen at, neem nu de vis met Natuurlijk Rood Haar. De drakenkopvis. Mevrouw heeft smaak, complimenteert de Uitbater. En hij serveert er zucini bij, net die dag geplukt uit de eigen tuin. Of we er knoflook op willen. Ja we willen er knoflook op. Mmm! Aan deze kant van Kroatie is de keuken je reinste Italiaans. Nogmaals mmm!

De Kroatische Keuken

Geen opmerkingen: