zaterdag 10 mei 2008

Plaats van Nietsdoen (1)

Bij Anneke op bezoek. Anneke heeft kasten vol boeken, doosjes vol speciale teken- en schilderpennen en -penselen. En ook een doos vol Kaarten. Tarotkaarten, Medicijnkaarten, Godinnenkaarten, you name it. Ook heeft ze een paars zakje met Runenstenen en een antiquarisch boekje Orakel der Runen van Ralph Blum.

Ik doe een Runensteen, die Thurisaz blijkt te heten en die volgens Ralph Blum staat voorwel 'Poort' danwel 'Plaats van Nietsdoen'. Blums tekst over deze steen is mooi en raak, maar antiquarisch. Op internet staat hij niet.

Wel vind ik: 'Thurisaz: tijd van nadenken. Leer afstand nemen van het verleden. Ga nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Leg verband tussen uw emoties en dat wat er met u aan de hand is. Alleen dan kunt u goed aan uw gezondheid meewerken. Thurisaz geeft in de liefde vaak een periode van nadenken over het verleden aan. Laat het even op u afkomen en zie dan of u zo verder wil gaan. Er wordt van u gevraagd na te denken over uw financiële situatie en uw werk. Wordt het geen tijd over een nieuwe toekomst na te denken? Zegen het verleden en leer van uw fouten.'

De betekenis van de steen is prachtig diep en waar. Anneke zegt: 'Jung heeft iets geschreven over synchroniciteit, dat het geen toeval is dat je een rake kaart trekt, omdat jij jij bent en het moment het moment en die dingen samenvallen.' Ofzo. Ik snap er eerlijk gezegd niet zoveel van, maar hoe dan ook: de betekenis van de steen is prachtig diep en raak.

Geen opmerkingen: