woensdag 14 mei 2008

Gwar

Hvar (spreek uit: Gwar), een van de vele eilanden in de Adriatische Zee voor de Dalmatische kust. Kroatie. Het eiland is ca. 70 km lang en max. 10 km breed.

De zin groeit om er naar toe te gaan. Vanavond plaatje getekend. Heb ik sinds Rosa Mystica wel weer getekend? O ja, Bourbonne-les-Bains. Dit plaatje komt uit een van de vijf gidsjes over Kroatie die ik onlangs scoorde Het verbeeldt Sucuraj, havenplaatsje op de oostpunt van Hvar.

Wikipediä: 'Hvar is een bergachtig eiland met relatief slechte wegen. Hvar kent goede stranden en tevens lavendelvelden. De ondergrond van het eiland bestaat voornamelijk uit kalksteen, met name de bergen. De lavendelvelden zijn goed te ruiken op dit eiland en tevens de geur van rozemarijn en salie Hvar heeft de meeste zonne-uren van Kroatië. Men verhandelt hier olijven, vijgen, druiven, amandelen en kruiden. En de wijnbouw ontbreekt hier ook niet; de droge rode wijn Plavac of de witte Bogdanusa. De vele kruiden komen weer terug in de Kroatische keuken, waaronder de lamsschotel met rozemarijn.' Mmm! lamsschotel! Mmm rozemarijn!

Naar Hvar wilde ik al vanaf de eerste foto die Hani501 ervan doorstraalde. Ik wil ook zo'n camera die kan bloggen. Een Sony-Ericsson van T-mobile geloof ik. Maar ze raadt het me af, met name vanwege de rekening die ze na afloop kreeg.

Geen opmerkingen: