woensdag 7 mei 2008

Ratatouille

De etalagewedstrijd (maart) was door Ermelo gewonnen en de hoofdprijs was een etentje in een restaurant naar hun keuze. Zelf schatte ik in, op grond van IENS, dat het de Ermelose grillroom Kapadocya zou worden, die heeft namelijk een 8,5, maar we gingen naar Harderwijk.

Vooraf had ik gevreesd ik dat deze avond vele jeugdtrauma's zou blootleggen, en het beeld was inderdaad nog erger dan je thuis kunt verzinnen. Maar het was gezellig en grappig en bijzonder.

Even geloofde ik dat dit stukje van de winkel een nieuwe vorm van beleveniseconomie was, refo-beleveniseconomie, dat de klanten hier mochten zitten lezen, dat deze kamer getuigde van een groot voor mij bij grefo's onbekend gevoel voor zelfspot. Maar dat ging te iets ver, het was gewóón de woning van moeder/oma. Maar heel wonderlijk: er stonden exact dezelfde meubels als vroeger bij ons thuis! En in de boekenkast stonden dezelfde boeken. En uiteraard stond er een harmonium.

Natuurlijk liet ik me niet kennen en gaf ik ongevraagd een fikse portie consultancy ten beste. Goeie kamer! Of die niet in de boekwinkel geintegreerd kon worden. Ze vonden het wel een goed idee en hadden er zelfs over gedacht. Maar dat waren neem ik aan ideeen voor als oma/moeder er niet meer zou zijn....

Het was een ware feestavond daar te Ermelo. Riemer & Walinga is een prachtige boekwinkel, erg leuke mensen en goed eten daar bij Restaurant Ratatouille aan de historische Vischmarkt van Harderwijk. RoRo7, die zelf helaas niet mee kon, had een 3-gangenmenu besteld. Gelukkig serveerden ze tussendoor diverse amuses. In tijden heb ik niet zo'n leuk, levendig ondernemersgezin meegemaakt: een praatgrage vader, een praatgrage moeder en twee praatgrage dochters, die wellicht in de toekomst de zaak gaan overnemen. En om een beetje in de sfeer te blijven heb ik met Vaders veel over de mannenbroeders geconverseerd.

En dan hadden we nog meer roots. Na afloop van het diner ging Vinnie, nota bene getogen te Harderwijk, nog even een kaartje bij zijn zusje door de bus gooien, die we vervolgens op station Harderwijk om 22.40 uur tegen het lijf liepen!

Geen opmerkingen: