zondag 4 mei 2008

Ronde Hoep

Een zondag met werkelijk teveel hoogtepunten om op te noemen. De bron was vreugde was de zon, de zon en nog eens de zon.

Zo hebben we een rondje Ronde Hoep gefietst, wat bijzonder prachtig was en hard ging, zowel tegen als voor de wind. Dat half jaar dagelijks op en neer naar Sloterdyke scheelt behoorlijk in de conditie. Is hard fietsen leuk? Ik vind van wel. Heel hard.

Wat wel een tegenvaller is is dat de meeste horeca onderweg op deze feestroute zondags gesloten is. Dat was ik even vergeten. Er is een horeca-onderneming in Nes a/d Amstel, geheten 'Partycentrum De Vergulde Zon', maar dat personeel kan ondanks hun ruime terras aan het water geen onverwachte klanten aan en moppert uit pure recalcitrantie voor zich uit dat het echt geen stap extra verzet omdat toevallig de zon schijnt. Daar zal men haar reden wel voor hebben, maar fijn is het niet.

Een uur later, lichtelijk geirriteerd omdat we zo lang op de tonic hadden moeten wachten, passeerden we een paar honderd meter verderop een tweede café, geheten 'De Zwarte Kat', waar het allemaal veel vrolijker en losser leek. Tip voor fietsers.

Geen opmerkingen: