woensdag 6 augustus 2008

Frau ohne Auto

Doordat ik eindelijk ben gaan labelen (wat een werk met 297 blogs reeds) komen steeds meer verhaallijnen in beeld. Door de reeks 'Frau und Auto' herinner ik me nu ineens weer scherp dat ik een 'Frau óhne Auto' ben. Sinds eind december rijd ik weliswaar Greenwheels, maar dat is heel wat anders. Verantwoord, ja, en het heeft ook voordelen, maar het is sáái!

Ik doe dat ook alleen maar in afwachting van mijn felbegeerde parkeervergunning. Daar moet je in Amsterdam Centrum al gauw vier jaar op wachten. VIER JAAR! Twee weken geleden meldde de Dienst Parkeervergunningen mij desgevraagd dat ik op nr. 76 op de wachtlijst stond. In december was ik nog nr. 451. Tel maar uit. Misschien sta ik nu al nr. 65!

Eigenlijk wilde ik onmiddellijk na die mededeling mijn koningsblauwe Ford Probe gaan scoren en ik spotte er al twee op Marktplaats. Maar de ene was te koop te Tilburg en de andere te Kerkrade. Beetje ver weg. En bovendien, die parkeervergunning is er nog niet...

Nu ga ik straks naar de familie in Mecklenburg Vorpommern, quatre mains spelen, en dat is minstens 7 uur rijden. In afwachting van de aanschaf van de nieuwe wagen mag ik de Golf van Nichtje lenen. Een vriendelijk oud bakje. Ze heeft hem alweer anderhalf jaar en ze kan hem aan niemand kwijt.

De Golf is in onderhoud bij Turkse Buurman aan het August Allabéplein, die daar voor heel de buurt bijzonder goedkoop onderhoud pleegt. Nichtje en ik zijn van de oude auto's. Laatst bekenden we elkaar dat we vrij lang zonder verwarming gereden hebben, wat heel bijzondere bijkomstigheden heeft. Daar kom je pas achter als je een auto zonder verwarming rijdt. Wasem. Soms binnen, soms buiten en soms overal tegelijk.

Je verdraagt de bijkomstigheden tamelijk gelaten, bijvoorbeeld dat je soms een tijdje met je hoofd uit het zijraam moet rijden. Maar als je een bijrijder hebt schaam je je toch. Niet dat het koud is nu, in tegendeel, maar ik hoop toch dat ze Turkse Buurman haar verwarming heeft laten repararen! Er is veel regen voorspeld.

Geen opmerkingen: