vrijdag 22 augustus 2008

Sowilo

Sta je thuis even in de wachtstand, stil, zonder beweging, poriën open voor de dingen die komen, gaat de telefoon en komt er een Vraag. Ik kreeg ineens erg behoefte aan een Runensteen. De eerste keer dat ik een Runensteen trok was bij Anneke. Toen trok ik de Thurisaz, die staat voor 'Poort', 'Plaats van Nietsdoen'. Stil liggen, was toen de boodschap die ik eruit begreep.

Nu ben ik naar onze esoterische winkel in de Warmoesstraat Himalaya gefietst en heb ik een boekje en stenen gekocht, van die kiezels met tekens in een roodfluwelen zakje. Mooi. Het boekje dat erbij zat was van Ralph Blum, dat is hetzelfde boekje dat Anneke ook had. Alleen was het van haar veel ouder. Het zal wel een ware runen-klassieker zijn!

Alle stenen in het zakje gepropt en er door heen zitten husselen. Er moet natuurlijk wel een betekenisvolle steen uitrollen! Ik trek de Sowilo, de Zon, de steen die staat voor ondernemingslust, motivatie hebben, doelgericht zijn, nieuwe energie, nieuwe hoop, macht, vitaliteit.

'Als de Runensteen Sowilo valt dan zit je in een periode waarin de zon voor je schijnt. Het lijkt allemaal voor de wind te gaan. Wat je ook aanpakt, het zal je lukken. Je hebt er zin in en je hebt voldoende energie. Wat er ook gebeurt, het zal je niet beïnvloeden. Het lijkt wel alsof niets je kan raken en je alleen maar vooruitkomt. Probeer onder dit alles bescheiden te blijven. Onderzoek goed of je doelen zuiver van aard zijn en voor algemeen belang bestemd zijn. Niet alleen jij, maar ook anderen dienen te varen bij datgene wat je bereikt hebt. Je kunt ongekend veel bereiken, als je deze energie met anderen zult delen. Doe je dit niet, dan moet je oppassen dat de dingen zich niet tegen je zullen keren, met alle gevolgen van dien.'

Geen opmerkingen: