zaterdag 9 augustus 2008

Hup Kirch Kogel

De zeven dorpen leverden zeven teams. Hier op de foto het team van Kirch Kogel. We kregen allemaal een groen t-shirt aan, niet alleen de spelers, maar ook de fans. Voor Zuslief & Familie was het een uitgelezen moment om kennis te maken met het gehele buurtschap. De kenner vindt op deze foto vol ossies ook Zuslief en Bobby, die voor de gelegenheid ook ingedeeld was. En wel als doelman. Bobby had de mooiste sokken.

Elk team speelde met zes man, en een 'n beetje geemancipeerd team liet één vrouw en één kind meespelen. Maar er waren ook teams met louter jonge mannen in-de-kracht-van-hun-leven. Kirch Kogel had een team met jonge en oudere mannen, en steeds één vrouw en één kind. Maar er was ook een sterspeler, Philip, jaar og 19, die normaal op Landesniveau speelt - wat heel wat klinkt, maar wel wat anders is dan Bundesniveau.

Het was een felle competitie. Twee teams die in de eerste ronde verloren vertrokken zomaar met de staart tussen de benen, zonder het te melden. Hetgeen de kansen van Kirch Kogel aanmerkelijk verbeterde. 'Wij' werden derde. Menno en Peter, die Kirch Kogel afvallig waren en met hun schoolvrienden in het team van Rum Kogel speelden, werden vierde. De competitie eindigde met een oneindige reeks penalties. Heel spannend.

Kirch Kogel had zijn eigen kratten bier. Met citroensmaak. En in de feesttent grillden ze Bratwurst.

Geen opmerkingen: