dinsdag 5 augustus 2008

Kunst onderweg (8)

Het volgende beeld staat in het Frederik Hendrik Plantsoen. Tegenwoordig fiets ik via de Marnixstraat, waar ik bij het Marnixbad de Nassaukade oversteek naar de Van Hallstraat. Daar op het hoekje, waar ex-lievelingscollega A. vorig jaar een bijzonder akelige aanrijding heeft gehad, staat dit beeld. Best groot. Maar tot ik deze reeks maakte had ik het eerlijk gezegd nog nooit gezien.

Vanochtend ben ik het nog bedauwde gras op gefietst, op zoek naar een naambordje, maar nee hoor. Ik kan het niet uitstaan dat bij beelden onderweg geen namen van de makers staan en dat behalve die boomstronken geen enkele van de reeks opgenomen is op sites die de beeldende kunst in Amsterdam in kaart brengen.

Kan iemand mij vertellen wie dit beeld gemaakt zou kunnen hebben? Zo uit het hoofd associeer het met de beeldtaal van Cobra, of met beelden van een beeldhouwster als Lotti van der Gaag. Zoekend naar beeldhouwers uit de eerste helft van de vorige eeuw kom ik op namen als zoals Wessel Couzijn, Mari Andriessen, Charlotte van Pallandt. Maar die zijn het denk ik allemaal niet.

Geen opmerkingen: