woensdag 10 maart 2010

Boekenbal

Het valt niet mee om op een feest met je iPhone foto's te maken. Maar arty worden ze er wel door. Deze heeft Luigi gemaakt.

In het voorprogramma is vooral Van Dis erg goed en leuk. Gelukkig mocht hij het langst. Hij confereerde erg onderhoudend over auteurs die hem in zijn jonge jaren gevormd hadden: Bordewijk, Couperus en Vondel. Het minste optreden is van Ramsey Nasr, die een HEEL erg lang onbegrijpelijk Titanen-gedicht doet. Het schijnt vandaag in NRC te staan, want hij is tenslotte Dichter des Vaderlands, maar ik heb geen aanvechting het nog eens te lezen. Het is een programma met vooral mannen in zwarte pakken, en één vrouw in een zwart pak (M. Februari). Het is er wel eens frivoler toegegaan.

Mijn bontje (vosje) doet het wonderwel. Misschien dat Hani501 er nog een foto van gemaakt heeft. M'n aaibaarheidsfactor is ongekend hoog. Veel bezoekers hebben de aanvechting hun wang er tegenaan te vleien. Dat geldt vooral oudere heren. Doe maar zeg ik, en leen gul mijn schouder uit. Er is zelfs een 20-jarig jongmens (m) dat dol is op mijn bontje. Wonder Boekenbal in een jurk.

De boekhandelaarster te Gouda vraagt wanneer ik een keertje langskom, bijvoorbeeld als ik onderweg ben van Capelle naar huis. Afslag Gouda. Goed idee, zeg ik. Maar ik wil altijd snel naar huis als ik de afslag Gouda zie.

Het is heel heel koud als je in dunne panty's op de tramhalte staat en je tram is net weg. Wat denk je van mij, zegt Vinnie, die een smoking draagt met een dun overhemmetje. OK. En het voelt heel kwetsbaar met die benen en hakjes. Terug neem ik maar een taxi naar de Zeeburgerdijk. De chauffeur weet de weg. Dat valt weer mee.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Geen opmerkingen: