dinsdag 2 maart 2010

'Bijna niemand heeft meer een douchegordijn...'

In mijn vorige woning besloot ik op enig moment tot aqua als dragende kleur voor de natte cel, tot in het krankzinnige doorgevoerd, maar die kleur wil ik niet meer. De aqua douchematten en handdoeken zijn helemaal verwassen en verschoten, het is tijd voor iets fris en helders. Iets anders. Ik was al op vooronderzoek bij Hema, V&D, Ikea en Praxis, maar ik zag er niet iets bij. Het is allemaal een beetje bleek en saai. V&D heeft een literairisch douchegordijn, wit met teksten over water, maar ik hoef geloof ik niet literarisch onder de douche.

Dus besluit ik tot een bezoek aan de Bijenkorf, waar Ex en ik tien jaar geleden ons vorige douchegordijn scoorden. De Bijenkorf, díe had nog eens keus! Maar das war einmal. Nu hebben ze er maar een stuk of zeven. 'Is dat alles? 'vraag ik ongelovig aan de verkoper. 'Ja, dat is alles,' zegt hij. 'De mensen hebben tegenwoordig douchekabines', zegt hij, 'bijna niemand heeft meer een douchegordijn.'

De meeste douchegordijnen zijn wit maar ik wil iets met kleur . Dan kun je kiezen uit goudvissen en gerbera's. Ik kies de gerbera's, waarschijnlijk uit verlangen naar de lente. En als ik toch bezig ben koop ik daar ook donkerrode douchemat en donkerrode handdoeken. Bij de kassa van de keukenafdeling waar ik afreken zeggen de caissières tegen elkaar: Gerbera's! Wat een vrolijk douchegordijn!

Raar hoor, gerbera's in de douche. Het oogt nogal puberaal. Misschien had ik toch een witte moeten nemen, of die literarische. Ik wacht het even af. Gerbera's zijn een thema. Bij een vorige post over gerbera's citeerde ik Mark Twain: 'Whatever a man's age, he can reduce it several years by putting a bright-colored flower in his button-hole.

Geen opmerkingen: