vrijdag 12 maart 2010

Te paard

Het politieke nieuws buitelt over ons heen. Waar gaat het in godsnaam allemaal over. Na het aftreden van Agnes Kant treedt ook Camiel Eurlings af en tussendoor is er het schandaaltje Gerda! Ik vang het maar met een half oor op, wat kan er zo erg zijn dat er een motie van treurnis is uitgebracht?

De glossy Gerda is een uitgave in het kader van het 75-jarig bestaan van haar ministerie. Het magazine – met coverfoto van Gerda Verburg in een stal, gekleed in leer en met een zweep – kwam deze week uit en is in een oplage van 800.000 bij de bladen Libelle, Margriet en Flair gevoegd. Kosten: 405.000 euro.

Om de Kamer tevreden te stellen hebben Verburg en Balkenende de gemaakte fouten volmondig erkend. Het was allemaal bedoeld als 'een vette knipoog', maar het had besproken moeten worden in het gremium met alle directeuren-voorlichting van de ministeries. Een motie van de SP die het CDA opriep de kosten van het blad voor zijn rekening te nemen, kreeg echter geen meerderheid. Dat gold ook voor een motie van de PVV die inhield dat de kosten in mindering zouden moeten worden gebracht op de subsidie voor het CDA.

Hadden we crisis? Crisis what crisis?

Geen opmerkingen: