zondag 28 maart 2010

Aan de Maas

De Vrienden aan de Waal zijn Vrienden aan de Maas geworden. Heel ander water trouwens, die Maas. Het is hier bijna een beek, althans vergeleken met de Waal. We zitten niet meer in Gelderland, maar in Brabant.

De Vrienden zijn een gezelschap radioprogrammamakers, dus de hele avond vliegen de radio- en tv-formats over tafel. Wat te denken van The Battle Of The Rivers. We noemen een Rijn, een Maas, een Waal, een Amstel, een IJssel, een Gouwe, een Vecht. Het format sluit geheel aan bij regionale hang die mensen in deze tijd van globalisering steeds meer ontwikkelen. Maar waar de deelnemers aan deze Battle om zouden moeten strijden en wat het slotfestijn (bijvoorbeeld in de Biesbosch) zou moeten behelzen, daar komen we niet echt uit. Idee verworpen.

Het is weer een avondje doornemen van de media. De een is radioverslaggever, de ander presentator van een nachtprogramma, de derde redacteur bij een onderzoekjournalistiel programma, de vierde was presentator van een entertainment programma maar doet nu regionale televisie. Zij hebben alemaal te maken met koerswijzigingen bij de omroepen, en denken dat het in het Bedrijfsleven allemaal heel anders gaat.

Allemaal hebben we te maken met crossmediaal denken. Met omroepen en bedrijven die maar wat proberen in het huidig tijdgewricht, en hoe verschillend we daar allemaal op reageren. Het verzet tegen Twitter en Facebook onder deze mensen is groot. Uiteindelijk gaan we koppen op tv noemen die echt geloofwaardig vinden. Mensen (politici en journalsten) bij wie niet hun ego en ambities bovenaan staan, maar die authentiek zijn. We komen niet ver. Van de politici is Job Cohen wel het antwoord op alle verwarring, als ik dit gezelschap mag geloven. En bij de journalisten komen we - hoezeer we de hersens ook pijnigen - niet veel verder dan Rob Trip.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Geen opmerkingen: