zaterdag 11 juli 2009

Varik, Dreumel, Druten

Het is wel bijzonder om als je afslag 17 van de A2 neemt, ofwel Zaltbommel-Zuid, dat dan ineens geeneen van de plaatsnamen op de borden je meer iets zegt. Er zijn allemaal grotere en kleinere provinciale wegen, rotondes met vijf, zes afslagen, en dan plaatsnamen waarvan je denkt: heb ik die ooit bij aardrijkskunde geleerd?

We zitten in een dijkhuisje rechtsonder op dit kaartje. We wonen vlakbij het voetgangersveer van Varik. Twee keer per dag laat ik Bobby uit. We gaan naar de pont en weerom. Soms zwerven we over de Waalstrandjes en soms lopen we het hele rondje over de winterdijk. Die Waalstrandjes zijn wonderschoon. Strandjes met wilgen en wilde koeien.

By the way: Bobby is een hondje. Nu ben ik hier met twee Bobby's. Best verwarrend. Bobby het hondje springt graag tegen de mensen op. Gelukkig heb ik in een vorig leven hondencursus gedaan bij Martin Gaus en kan ik met lichaamstaal en hondje-negeren mijn overwicht over het dier consolideren. Bobby het hondje hoort ónderin de roedel. Vooral niet bóvenin. Andere Bobby mag ook wel lager in de roedel, maar vandaag lukt dat niet zo.

Zonet zijn we naar Dreumel gefietst voor de boodschappen. Ik wilde eigenlijk naar Druten omdat de plaatselijke boekhandel te bezoeken, maar het waait heel erg in de uiterwaarden en Druten is wel twee uur fietsen. Het is hier heel bloemig. Men zou zo botanisch willen kunnen tekenen.

Alle buurtbewoners kennen Bobby. Als ik alleen met Bobby het hondje loop voegen wildvreemde mensen mij de wonderlijkste zinnen toe: 'Ha Bobby! Is het vrouwtje nog niet terug?'

Geen opmerkingen: