woensdag 29 juli 2009

Avondje Vondelpark

Zou jij je gewoonten niet veranderen? Vooruit Lucie Theodora! Ruk je los van je iPod en doe een rondje Vondelpark. Bel Will. Die vindt het een wonderlijk voorstel, maar waarom ook niet.

Een rondje Vondelpark op zomaar een zomeravond is een bijzondere ontmoeting met andere leefstijlen. Het park opent met groepen alco's en andere verslaafden, dan komen de groepen toeristen, en hoe verder westelijk hoe huiselijker de sfeer van de groepjes.

Opvallend veel mensen picknicken groot en groupe in het Vondelpark. Soms is het een verjaardagspartijtje, maar vaak ook zijn het zomaar groepen mensen, die zo met zijn tien, twintig om elkaar heen hangen. Ik heb nooit in zulke grote groepsverbanden geleefd. Will schat in dat ze elkaar via Hyves of Twitter bijeen roepen.

Ontspannen kuieren wij de drie kilometer af die de Ronde van het Vondelpark telt en we eindigen op de loungebanken van het terras van het Filmmuseum. Daar bespiegelen wij wat af over het leven, het werk, de crisis, de pijntjes, en de vrijetijdsbesteding. In het kader van het veranderen van gewoonten oefen ik nu een tijdje om half negen beginnen en om drie uur stoppen met werk. Dat bevalt goed. Je hebt ineens eindeloze tijd. Na het werk kun zo wat uren verlummelen, desnoods met je iPod, en dan kan je dat gewoon weer herstellen want je hebt nóg uren over. Verrukkelijk. En je kunt nog steeds op tijd naar bed.

Will heeft een chalet gekocht in de bossen bij Soest en trekt daar volgende week in. 't Zal raar zijn als ze weg is.

Geen opmerkingen: