vrijdag 31 juli 2009

Ratrace

Zit wat rond te bellen met e-reader-producenten, en wel van de Sony en de BeBook. Ik wil apparaten! Ik wil erop lezen. Het ervaren. Er is een verrukkelijke rat-race gaande en wij voeden de spanning hieromtrent. Bol.com komt eind augustus met de Sony-reader (naar verluidt model 300 en 600) en BeBook belooft over drie weken nu een hot klein modelletje, voor 'slechts' 199 euro. Wij zitten erbovenop. Wie is het eerst? Wie heeft het hotste model? De beste prijs? Mmm! Zou Sony met deze rode komen? Waarom hebben ze tot nu toe steeds van die bakstenen gemaakt en niet eerder een glimmend gekleurd modelletje?

Peter, de marketeer van BeBook, zegt dat hij ons een zal sturen, maar niet nadat hun systemen geheel vernieuwd zijn. Zijn idee: Laat een neutraal iemand een boek half lezen van paper en half van het scherm. En daar dan verslag van doen. Dat is goed, zeg ik, maar eerst een sturen. Over drie weken komen zij met een kleinere BeBook, 199 euro, 5 inch scherm.

Is die kleine al wireless, vraag ik. Nee die kleine nog niet. Pas het model dat dit najaar verwacht wordt zal wireless zijn. Zoals de Kindle (de eReader van Amazon.com), waarmee je overal ter wereld boeken uit de lucht kunt plukken. Maar de Sony waar Bol nu mee komt is ook nog niet wireless! verzekert deze Peter mij.

Geen opmerkingen: