maandag 6 juli 2009

Hoe feller hoe leuker

Na alle weken socialisen sinds ik terug ben van vakantie is het opeens op en weer hoogste tijd voor een mandala. Zei de steen Ehwaz laatst niet: 'Als u goed voor uw eigen wezen zorgt, volgt al het andere vanzelf?'

Het mandalaboek wordt steeds boeiender, misschien dat ik de auteur eens ga aanschrijven - Kijk! Wat zou hij ervan vinden? Natuurlijk vindt hij er niets van, want het gaat erom om hier zonder oordeel mee bezig te zijn.

Het is fascinerend wat er door de maanden heen met de kleuren gebeurt. Toen ik begon meende ik dat het leuk was om met gedekte kleuren te werken, maar hoe feller hoe leuker, vind ik nu. Of zou dat van het zomerseizoen komen?

Ook de kunst van het wit laten houdt me bezig. Ik ga bijna altijd te ver met inkleuren. Nu had ik eerst alleen signaalrood en wit gedaan, maar toen vond ik het te saai. Alsof je in Paint even vlakjes het merkje 'kleur' hebt gegeven. Daar komt dan geen menselijke ingreep aan te pas. Uiteindelijk heb ik donkerrode en gouden lijnen toegevoegd en is het geheel ineens heel rijk.

Zomaar een zondagavond uren kleuren, tot rust komen en trots. Ja, deze is weer goed!

Geen opmerkingen: