zaterdag 4 juli 2009

Dobberen

Dagje dobberen aan het strand van Castricum. Het is zoveel dorpser dan Zandvoort en Bloemendaal. De zee is heerlijk verkoelend. Niet te koud, niet te warm. Van Fysio moet ik veel dobberen, dus dobberen doe ik. Dobberen en deinen. De deining is hoog genoeg om bij het dobberen ook nog een avontuurlijk tintje te ervaren.

We zijn naar Castricum omdat Jeroen en Sabien weer een Table d'Hote hebben georganiseerd, ditmaal in Het oude Theehuys op het schitterende terrein van de Castricummer GGZ-instelling Dijk & Duin die - nu de geestelijke gezondheidszorg meer in de steden zit - veel karakteristieke panden leeg heeft staan. In dit oude Theehuys is afgelopen een restaurant gekomen waar psychiatrische patiënten werkervaring kunnen opdoen. De buurvrouw van Jeroen en Sabien heeft dat allemaal opgezet.

Hun Table 'd Hote is een mooi concept: zij noden ca 25 vrienden en bekenden, die een verrukkelijk 5-gangen menu krijgen voorgeschoteld voor een vriendelijke prijs. Je komt met mensen aan tafel die aan het eind van de avond zo ongeveer ook jouw vrienden zijn.

Dit oude Theehuys ligt pal tegenover camping Bakkum, waar duizenden Amsterdammers een caravan hebben staan, onder wie Leen, Ekfa en Riemer. Raar dat die op een paar honderd meter afstand zitten. Allemaal paradijzen ruim een half uur van huis.

Geen opmerkingen: