dinsdag 7 juli 2009

Zoenen: Ze Kan Het Nog

Naar aflevering 'Singles' gekeken van het tv-programma Café de Liefde (VPRO). Vier vrouwen van verschillende leeftijd op zoek naar een man. De meesten doen dat via een internetdate.

De meest opvallende verschijning in de reeks is de 57-jarige Surinaamse actrice Jetty Mathurin, die zich giechelend aan de hand van haar dochter laat meeslepen op mannenjacht. Ze had - als ik het mij goed herinner - haar dochter gekregen toen ze 16 was en had daarna weinig ervaring meer op het gebied van de gehad.

Mathurin typeert zichzelf - luid lachtend overigens - als een 'oude maagd'. Zij is mooi de enige van de vier die een geslaagde date heeft. 'Ja! Ik heb geZoend! En Ik Kan Het Nog!' Volgens Jetty is haar date raak omdat haar dochter zo'n mooie rake typering van haar heeft geschreven.

Moslima Samira El Kandoussi volgt een single-boost-cursus om te leren hoe ze zich als zoekende single het beste kan presenteren. Zacht, zegt de coach, vrouwelijk. Niet zo scherp. Daar houden mannen niet van. Nooit gedacht over moslima's als stoere types die hun vrouwelijke kant niet laten zien. Maar deze Samira heeft het niet zo op de zachte kant. Ze heeft ook alleen maar stoere vriendinnen, zegt ze.

Geen opmerkingen: