zondag 12 juli 2009

Ontspannen en bewegen

We dineren in de tuin met Nol en Ernie. Heerlijke soep, verrukkelijke risotto, goede wijn. Veel bijpraten. De enige wanklank is Bobby - de hond - die hysterisch wordt van luchtbalonnen. En die vliegen in groten getale over. Ook luchtballonnen ver aan de overkant van de rivier neemt hij waar en dan holt hij luid blaffend de uiterwaarden in. Wel goed voor zijn lichaamsbeweging.

Kan ik mijn pijntjes in brengen als onderwerp, overweeg ik als de nacht begint in te vallen. Ernie namelijk is haptotherapeut. Dat is weer een andere benadering dan die van Fysio en de Dokteres. Maar misschien is het heel erg om als haptotherapeut van iedereen de pijntjes te horen. Je hoort het wel van artsen en psychologen dat de mensenheid te pas en te onpas hun ellende over hen heen storten. Ernie vindt het geloof ik niet erg. Mijn spierpijn klinkt haar naar stress. Dat dat juist in de vakantie optreedt is logisch. Remedie: ontspannen en bewegen.

De term spierreuma is volgens haar al jaren uit de mode. Ze is hogelijk verbaasd dat een jonge dokteres uberhaupt nog op dat woord komt, want dat wordt helemaal niet meer geleerd. Spierreuma is een ouderwetse verzamelterm zonder duidelijke definitie. Mijn spierpijn klinkt haar naar stress. Dat dat juist in de vakantie de kop opsteekt vindt zij logisch. Remedie: ontspannen en bewegen. En naar een goeie manueel therapeut.

Geen opmerkingen: