vrijdag 3 juli 2009

Kantoorhitte

Warm is het op de redactie! We zitten onder een plat dak. Ons was vorig jaar zomer al airco beloofd, maar toen is het er bij ingeschoten en in de herfst en winter denkt niemand er meer aan. Totr deze hittegolf. O ja, vorig jaar was dat ook zo. Nu komt het er niet meer van, zeggen ze beneden, want de drukkerij waar wij van huren zit in zwaar weer. Dan maar wat fans bij de Blokker halen.

Om deze dagen te overleven komen de meeste collegae (v) in wapperende jurpjes, sommigen in de afritsbroek. Vinnie, onze enige heer, loopt in korte broek. Zelf heb ik een paar dagen pumps gedragen, want die kun je zo makkelijk uitschoppen, tot ik er af viel en bijna mijn enkel brak. Nu verplaats ik mij maar op teenslippers.

Rinus, de heer van de afdeling Security Cards naast ons, aan wiens outfit je altijd goed kunt aflezen of hij die dag strategische gevechten moet leveren, heeft geloof ik qua dat een wat rustiger week, want hij loopt ook al in korte broek rond. Ik barst in zingen uit, op de wijs van 'Annie hou jij me tassie effe vast' zin g ik 'Rinus, laat jij je knietjes even zien...' Ja ja, kantoorhumor. Wij meisjes kunnen er ook wat van.

Ik weet het niet met die korte broeken. Zo als op die foto kan het ook, maar dat moet je dan wel weer staan! Als onze héren nu eens in zo'n kostuum zouden komen!

Geen opmerkingen: