vrijdag 24 juli 2009

Operatie Schijf

En dan hebben we ook nog de verhaallijn apparatenstress, omdat mijn laptop steeds uitviel. Ik weet niet of u het zich herinnert, maar ik wel! Rond Kerst bracht ik mijn avonden door tussen allochtone jongeren in het Turkse internetcafé om de hoek. Op miraculeuze wijze wist Broerlief toen mijn laptop toch weer aan de praat te krijgen. Het is een beetje rustig geweest in deze verhaallijn.

Sinds de Dell hersteld was, zijn er helaas toch steeds weer functies uitgevallen. Zo herkent mijn laptop mijn iPod niet meer, de printer niet, de scanner niet, en de nieuwe externe harde schijf - waar ik toen uit voorzorg alle foto's (sinds 2004) en muziek (1440 nummer) op gezet had - was ook al voor alles en iedereen onherkenbaar geworden. Maar Broerlief met zijn Helpende Handjes was wegens omstandigheden enige maanden niet zo beschikbaar, dus ik hield mijn adem in. Ik had het er maar niet meer over.

Zonder printer en scanner en een iPod waar geen nieuwe muziek meer op kunt zetten ben je wel een beetje onthand. Maar behalve deze problemen en het feit dat het opstarten telkens tien minuten duurt ben ik niet ontevreden over mijn Dell. Daarom is volgens Broerlief een nieuwe grotere harde schijf voldoende antwoord. Nu zitten we midden in Operatie Schijf. Het is wel moeilijk weer zonder computer, maar het moet maar. Wie ben ik binnenkort als ik kwijt ben weer te vinden in het Turkse internetcafé!

Enerzijds proberen we eerst de foto's en de muziek die ik eind vorig jaar op de nieuwe externe harde schijf gezet had terug te vinden met freeware. Anderzijds pogen we de muziek van de iPod op een ándere externe harde schijf te kopieren. Dat valt waratje niet mede, want daar is Apple het niet mee eens. Vandaag laat Broerlief een nieuwe harde schijf in de Dell plaatsen en dan moeten we alles weer terug zien te plaatsen. Alles komt goed!

Geen opmerkingen: