maandag 13 juli 2009

Fawlty Towers aan de Waal

Ongeveer elk gehucht aan Maas en Waal heeft een Oud Veerhuis met horeca. Dit Oude Veerhuis te Heerewaarden is net drie dagen in bedrijf als Bed & Breakfast plus restaurant met Frans-Italiaanse keuken. Het ziet er echt leuk uit. Zo op het eerste gezicht: een echte aanrader voor een weekendje weg.

Er zijn maar drie tafeltjes bezet, maar alles, maar dan ook ALLES gaat fout. We beleven hier onze eigen Fawlty Towers. Het duurt uren. Eerst moet je een half uur wachten op je eerste glaasje. Dan bestel je Pizza Marinara, krijg je Pizza Marguerita. Of je bestelt zwaardvis met courgetterijst, komt er pasta bij. De buren bestellen mosselen en krijgen garnalen. De andere buren hebben een gerecht met geitenkaas, die nergens naar geitenkaas smaakt. Steeds is het excuus dat er een Communicatiefout is met de Keuken.

De Keuken, dat is een grote man. Jaar of 45. Het type: een-man-een-man-een-droom-een-droom. Deze man had als droom: een eigen restaurant. Hij heeft een menukaart samengesteld en hij kookt. Over het fenomeen bediening heeft niemand ooit nagedacht. Op een gegeven moment verzamelt hij moed en komt hij bij alle tafeltjs langs voor 'positieve feedback'. We krijgen een glaasje wijn extra om het goed te maken.

Geen opmerkingen: