zondag 28 juni 2009

Ehwaz

Het is weer tijd voor wat coachende ondersteunende en licht richtinggevende tekst, een beetje peptalk. Ik weet geen schrijver en trek maar weer eens een Rune. Uit het roodfluwelen zakje pak ik de M die geen M is, maar de Ehwaz. Deze steen staat voor vertrouwen en loyaliteit, voor doorgang, overgang en beweging, voor veranderingen, nieuwe woonplaatsen, nieuwe standpunten of een nieuw leven. Zeg nou zelf: daar heb je wat aan!

Mijn eigen boek Orakel der Runen (Ralph Blum) voegt eraan toe: 'Bij deze rune hoort een gevoel van geleidelijke ontwikkeling, en gelijkmatige vooruitgang, samengaand met het begrip langzame groei door talrijke veranderingen en wisselingen. Persoonlijke morele inspanningen en standvastig volhouden worden van u verlangd als u Ehwaz trekt. Als u goed voor uw eigen wezen zorgt, volgt al het andere vanzelf.'

'Het is tijd u weer om te keren en de toekomst met nieuwe zekerheid tegemoet te zien, voorbereid om het komende geluk te delen.' In feite luidt de boodschap: Het komt allemaal, allemaal, allemaal, allemaal, allemaal, allemaal... heus wel weer goed', om met Brigitte Kaandorp te spreken.

Geen opmerkingen: