zaterdag 27 juni 2009

Event aan Zee (2)

Ben met de bolide naar ons Event aan Zee gegaan, en niet met de trein, omdat negen van mijn tekeningen meedoen aan de expositie. En die moeten na afloop ook weer mee naar huis. Ik wil niet dat die een weekend in een vreemde kofferbak zouden moeten achterblijven. Het voordeel van met de auto gaan is dat je zo'n dag maar twee glaasjes wijn mag. En dat je dan ook nog mag goeddoen en de hele wereld naar huis mag rijden. Een jongmens wil graag afgezet worden bij Amsterdam Amstel en Vinnie op het beruchte kruispunt op de Marnixstraat.

De hele dag was het trouwens mooi weer, overdag licht bewolkt, wat ook goed is want anders zou er niemend naar het Programma gaan, maar 's avonds is er toch weer volop avondzon. En lekker zoel! Het Jongmens op de terugweg achterin mijn auto zit steeds te bellen en te sms-en en meldt dat er in Amsterdam een enorme stortbui aan het vallen is. Die krijgen wij te Halfweg op ons hoofd.

Vinnie stuurt zodra hij thuis is foto's van zijn iPhone voor mijn blog. De foto links zijn Bien en ik. Wat zijn we blij. Het leuke is dat niet alleen Bien en ik, maar al die driehonderd mensen op ons Event zo gelukkig zijn. Iedereen straalt en doet mee en komt ons na afloop expliciet bedanken hoe leuk het was en geweldig en volgend jaar weer. Ik vind het niet eens meer erg dat Oude Baas ons een Event had opgedragen. Want dit hebben we toch maar neergezet.

Terug in de Jordaan is het weer droog en zoel. Nog uren, tot diep, diep in de nacht zitten Nieuwe Baas en ik na te stamelen op het terras bij Van Puffelen. We willen niet gaan slapen. Wat was het leuk. En dat al die lieve lezertjes mensen ons maar bléven bedanken. Niet een paar, maar zoveel. En dat ze zo straalden. Allemaal. We kunnen er niet over uit. Wat was het wat wij gedaan hebben? En we neuriën schaamteloos: 'Is Moeilijk bescheiden Te Blijven...

(De foto rechtsonder is nagezonden door Hani501)

Geen opmerkingen: