donderdag 11 juni 2009

Categorie Klein Leed (1)

Wat ik nu weer heb. Categorie Klein Leed. Vanmorgen ga ik met de trein naar Haarlem. Mijn fiets parkeer ik in/aan de fietsflat bij Amsterdam CS. Daar zijn rekken geconstrueerd waar iedereen de fiets kan vastklinken met een goeie ketting. Maar kijk: mijn fiets - leuk modelletje, nietwaar? - heeft ook nogal exuberante remkabels.

Bij terugkomst blijk ik een buurman in de fietsflat opgedaan te hebben die - ik neem aan per ongeluk - zijn ketting door mijn remkabel gehaald heeft. Ik draai nog wat aan schroeven en moeren maar die remkabel zit natuurlijk goed vast en ik besluit dan maar de tram te nemen. Zou mijn Victorinox hier uitkomst kunnen bieden? Doorzagen is ook zo wat. Of het nu mijn remkabel is of zijn ketting.

Wat voor Typ zou de eigenaar van die fiets zijn? Iemand die een dagje weg is? Een lang weekend? Een maand? Om 23 uur besluit ik de gok te wagen. Tripje op en neer naar het station. Hij-is-los-hij-is-los-hij-is-los, denk ik bezwerend. Maar neen. De buurman is nog niet terug. Zucht. Dat wordt lopen en trammen, en vooral de tijd voor de dingen nemen. Hoe vaak zal ik de komende dagen op en neer naar het station gaan?

Geen opmerkingen: