dinsdag 2 juni 2009

Love

Lezen doe ik trouwens ook nog. Nu is aan de beurt Love van Toni Morrison. Roman uit 2003. Net als Ali Smith een roman die op de flap wordt aangeprezen als een roman die overrompelend is en die je twee keer moet lezen. Dat klopt, het is helemaal niet duidelijk wie wie is en hoe al die vele personages zich tot elkaar verhouden.

De plot draait om de vrouwen rond een inmiddels overleden hoteleigenaar: Bill Cosey. Zijn kokkin, zijn eerste vrouw, zijn schoondochter en kleindochter Christine, Christines beste vriendinnetje Heed, die hij op 11-jarige leeftijd huwde, zijn minnares, zijn receptioniste en zijn vrouwelijke hotelgasten.

Cosey's Hotel en Resort in het zuiden van de USA was ooit een beroemde plek. Bill Cosey was tijdens zijn leven om verschillende redenen belangrijk voor deze vrouwen die nog steeds in het hotel verblijven. Zij halen herinneringen op en schetsen zo het portret van een vriend, vreemdeling, weldoener, geliefde, beschermer en vader, en van een man met een duister geheim. Uiteindelijk eindigt het als een thriller met onverwachte ontknoping. Inderdaad werd ik weer helemaal meegesleept, maar om de plot helemaal te vatten zal ik het boek vrees ik inderdaad nog een keer moeten lezen.

Geen opmerkingen: