maandag 15 juni 2009

Tuin Centrum Osdorp

Omdat ik net terug ben van vakantie en de zon uitbundig schijnt is een van de eerste opdrachten voor het leven back home om de tuin (het balkon) weer tot bloei te krijgen. De tulpen, blauwe druifjes, krokussen, narcissen, cyclaampjes en hortensia's hebben de lente en mijn afwezigheid niet overleefd. Hun seizoen is het ook niet meer. Bovendien ook tijd voor nieuwe strandstoelen, dus gaan we naar Tuin Centrum Osdorp.

Tuin Centrum Osdorp is - dit voor niet-Amsterdammers - een echte Geheimtip. Het is eigenzinnig Amsterdams. Géén Praxis of Intratuin, maar van zelfstandig ondernemers die keien zijn in krankzinnige reclamespotjes op de lokale tv. De naam zou de indruk kunnen wekken dat het een kleinschalige onderneming betreft, maar ze zijn wel degelijk een soort Ikea. Er is veel buitennissigs te vinden, zoals haaitjes in de aquaria. En veel fonteintjes. Tuin Centrum Osdorp is geliefd bij alle lagen van de Amsterdamse bevolking. Zwager onthulde laatst dat hij de plantjes voor zijn Parijse balkon ook bij Tuin Centrum Osdorp betrekt en die met de Thalys naar Parijs vervoert.

Ik haal eenjarigen in wit, roze en lila. Beautiful. Het is een hele klus, werkelijk vele uren werk, en daar zie je dan als alles klaar is helemaal niets van. In tegendeel: het ziet er allemaal heel vanzelfsprekend en evenwichtig uit: een bloeiend balkon straalt je tegemoet en tegen de tijd dat je vijf vuilniszakken naar de straat gezeuld hebt ben je gelukkig al het werk alweer bijna vergeten...

PS 1. Ter geruststelling: deze etagère is niet van mij, maar een plaatje van de Gamma.
PS 2. Commercials van Tuin Centrum Osdorp (TCO) op YouTube

Geen opmerkingen: