zondag 21 juni 2009

Jemimah

Er is weer een nieuw achternichtje geboren. Ditmaal te Houten. Ze heet Jemimah. Hoe? Jemimah! Uitgesproken als Djemima. Hoe? Djemima! O! Hoe zal zij afgekort gaan worden? Jemi? Djemi? Mima? En wie is Jemimah? Naar wie is dit nichtje genoemd?

De naam Jemima is Hebreeuws en komt uit de Bijbel. Het betekent zoveel als 'duifje'. Job noemt de eerste dochter die hij na zijn zware beproevingen ontvangt, Jemima. De naam betekent: warmte, tederheid. 'Zeven zonen kreeg hij nog en drie dochters. De eerste noemde hij Jemima, de tweede Kesia, de derde Keren-Happuk. Van de vrouwen in het hele land waren de dochters van Job de mooiste. Zij kregen van hun vader, net als hun broers, grond in bezit.' (zo lezen wij in Job 42).

Van Jemimah's oma (mijn Zus 3, die ook de moeder is van Nichtje en Jongste Nichtje) begrijp ik dat haar kleindochter vernoemd is naar een Indiase vriendin van de ouders. Van Jemimahs overgrootmoeder (dat is mijn Mutti) begrijp ik dat Mutti's jongste zus ook de naam Jemima in de doopnaam heeft. Nog even en ik mag geloof ik een stamboom gaan plaatsen.

Ook veel honden en konijnen heten Jemimah.

Geen opmerkingen: