dinsdag 23 juni 2009

De Marnixstraat op dinsdag

Buurtbewoners hebben een 'eigen' zebrapad in de Marnixstraat gemaakt, nadat daar afgelopen vrijdag een jongetje is doodgereden. De verkeerssituatie is hier al tientallen jaren ontzettend gevaarlijk, maar de gemeente heeft tot nu toe geen maatregelen getroffen. Het kruispunt gaat volgend jaar maart op de schop. Maar dat duurt de buurtbewoners veel te lang en ze doen het nu zelf maar.

De zebra is hier nog gemaakt met stoepkrijt, daarna werd deze overschilderd met latex. Op deze foto is het nog heel rustig, maar gaandeweg haakten steeds meer mensen aan. Ouders die hun kinderen naar school gebracht hadden kwamen mee schilderen en ook toevallige voorbijgangers vroegen of ze mee mochten doen.

Sinds gisterochtend staan er verkeersregelaars op het Marnixplein. Stadsdeel Centrum komt daarmee alsnog tegemoet aan de eis van buurtbewoners acute maatregelen te treffen om het gevaarlijke kruispunt veiliger te maken. De verkeersregelaars staan op het plein rond de tijd dat de scholen 's ochtends beginnen en 's middags weer uitgaan. Ze zullen in elk geval tot de zomervakantie, die over twee weken begint, elke werkdag op het kruispunt aanwezig zijn.

Geen opmerkingen: