woensdag 17 juni 2009

Roze! Prinsessen!

'Stuur mij die foto nou!' mail ik vandaag aan Leen. 'Ik heb geen onderwerp meer voor het blog.' Al avonden ben ik bezig mijn Grote Slovenië Fotoboek samen te stellen. Daarbij bloggen is teveel gevraagd. Over mijn Grote Kroatië Fotoboek van vorig jaar deed ik geloof ik 12 uur, op een zaterdag van 10 tot 22 uur, maar toen werd ik de hele dag verzorgd.

Leen sms't: 'Ik wil nú de foto sturen, maar nu ben mijn camera kwijt!' Gelukkig heeft ze hem twee uur later gevonden.

Omdat Vespa weer bij hen had gelogeerd nam ik cadeaus mee terug: een fles Sloveense walnotenlikeur voor de moeders en een roze Walt-Disney-prinsessen-kleuter-kegelspel voor Riemer. Jammer genoeg was hij al naar bed toen ik kwam. Voor achten kwam ik, terwijl ik niet beter weet dan dat hij om 20 uur naar bed gaat. Maar Riemer is tijdens de vakantie vier geworden en gaat nu naar School. Daarom moet hij nu eerder in bed. Ik was wel een beetje teleurgesteld, want had zijn reactie graag willen zien. Daarom beloofde Ekfa dat ik de volgende ochtend een foto van het uitpakken van het cadeau zou krijgen.

Ik vond het kegelspel in een Italiaans benzinestation. Ik wist het meteen: roze! prinsessen! Dit is Riemer. Want de voetbal-outfit die ik vorig jaar meenam uit Kroatië was niet helemaal raak. Toch was ik niet helemaal zeker van dit cadeau. Zouden deze twee steekwoorden nog steeds gelden? Of heeft hij zich inmiddels in een andere richting ontwikkeld? Hoe snel gaat dat bij een peuter?

Wat vind je ervan? vroeg ik Bobby in dat benzinestation. Tja, zei hij. Hij is nogal diplomatiek. Er was ook nog een ander Walt Disney-kleuter-kegelspel, voor jongens neem ik aan, met oranje en bruin en enge dieren. Die vond hij leuker. Ja, ik ook. Maar Riemer heeft zijn eigen wetten. Ekfa was in elk geval blij en dankbaar dat het speelgoed behalve Roze en Prinsessen ook Sportief is.

Geen opmerkingen: