zondag 21 juni 2009

Hoofd Schouders Knie en Teen

Tijdens de vakantie kreeg ik op een dag pijntjes. Niet erg, maar wel manifest en zeurderig. In de bovenarmen en in de schouderbladen. Ze gaan niet over, maar ze lijken mij typisch een geval van Vage Klachten, dus in een afspraak met de huisarts heb ik helemaal geen zin. Die zegt dan: Ga eerst maar eens naar een fysiotherapeut. Zou ik RSI hebben? Of zit dat in de polsen? Van RSI hoor je nooit meer wat.

Ik dus direct naar Fysio - dat kán tegenwoordig. Zij knijpt wat in mijn nek, bovenarmen en schouderbladen en en constateert dat sommige spieren kabels zijn en andere onderontwikkeld - met name die in het schouderblad en de bovenarm, die pijntjes veroorzaken. Dat ik een laag lichaamsbesef heb. En dat veel mensen dat hebben, en dat dat van deze tijd komt waarbij de mensen helemaal in de computer kruipen.

Zelf denk ik schuldbewust: dat hardlopen doe ik ook niet meer, en aerobics, en ik moet gewoon weer elke dag met de fiets. Fysio heeft er alle begrip voor dat ik dat niet op kan brengen, dat hardlopen na het werk. En ook niet vóór het werk. Ga dan 's avonds een rondje Vondelpark wándelen in plaats van hollen, adviseert ze, of muziek maken. Maar níet aan de computer, en niet naar soaps kijken, dat is nergens goed voor. Hm. Net mijn lievelingsbezigheden...

Drie oefeningen krijg ik mee. Heel eenvoudig. Vind ik natuurlijk veel te weinig. Ga dan Nederland in Beweging doen, met Olga Commandeur, van Omroep Max, adviseert Wilma. Dat is om 06.45 uur. Ik zie me al! Voorlopig doe ik maar een eigen variatie op Hoofd-Schouders-Knie-en-Teen-Knie-en-Teen, gebaseerd op wat ik me herinner van alle cursussen die ik ooit gevolgd heb.

En ik weet ook wel dat ik andere, lichtere leesbrillen moet kopen voor de computer. Meerdere, voor de diverse computers in den lande waar ik aan werk. En stickertjes voor alle leesbrillen en alle sterktes. De brillen vastbinden aan de computers in kwestie. Lekker ingewikkeld, maar waarschijnlijk wel effectief tegen deze Vage Klachten.

Geen opmerkingen: