zaterdag 16 mei 2009

De Huntsman Silver Tech

Deze blitse glimmende Victorinox is een nieuw model. Van de week had Bobby hem gespot bij zijn lievelingsijzerwarenwinkel te Utrecht: Gebr. Veenendaal. Dat zijn drie broeders, gevestigd aan de Oudegracht. Toen we in januari naar Schaatsbaan Exloo en weerom koersten, reed Nichtje mee en zij ook een Victorinox. Tot dan toe had ik dat messengedoe als een perticuliere gekte van Bobby opgevat met zijn multitool-apparaten. Dat Nichtje dat ook had en in detail vertelde wat ze met welke tool deed en wanneer, dat was een grote verrassing. Ze hadden het er wel een half uur over. Ik was ineens enorm jaloers dat ik géén zakmes had.

Bobby wilde me één cadeau doen - dit in het kader van 'Oom Bobby, U weet echt hoe U een vrouw gelukkig kan maken'. Maar van die standaardrode Victorinox werd ik helaas niet warm of koud. Wel viel ik op de Leathermen Key Chain, mini, ook geschikt voor de dámesbroekzak, in diverse hippe kleurtjes. Bij de Gebr. Veenendaal. Maar dat ding bleek geen mes, dat was een multitool. Wat moest ik daarmee? Er zat niet eens een kurkentrekker of een een blikopener aan. Toen gingen we nog in de outdoorwinkel Katmandu de Leathermen-zakmessen bekijken, maar ik was ineens in de war. Is een zakmes wel een Intrinsieke Behoefte?

Van de week spotte Bobby ineens een nieuw model Victorinox. Zilver doorzichtig. Dát is wat Lucie Theodora wil. En verdomd, ineens was ik enthousiast. Een Gebr. Veenendaal vertelt dat de verkoop hem een beetje tegenvalt. Waarom legt u er niet een in de etalage, adviseer ik ongevraagd. Dat doe ik niet, zegt hij, omdat ze dan misschien verkleuren. Mensen vinden nieuwe modellen wel op diverse websites en dan komen ze dan kopen. De Gebr. pakt het mes op mijn verzoek in een cadeaupapiertje ('Voor u?'). Nu heb ik het gekregen en ga ik met Huntsman op vakantie. Er zit ook een zaag op, zodat Bobby en ik straks saamhorig bomen en picknickbanken kunnen omzagen in de Julische Alpen.

Geen opmerkingen: