woensdag 27 mei 2009

Bled

Een man een man, een droom een droom. Bobby wil mij graag naar het eiland roeien op het meer van Bled. Hij zei het al de eerste dag toen we er langs reden, ik wil je graag naar de kerk roeien, en nu - de eennalaatste dag in de Julische Alpen - komt hij er weer mee. Ik ben niet zo op Bled, ik vind het een beetje een overschatte niksige plaats, en het Bohinj Meer is zoveel mooier, maar die droom is wel weer de belevenis waard.

Het is zeven minuten roeien naar het eiland. Daar is dan een kerkje met midden in het kerkje een klokkentoren met een klok waar je zelf aan mag hangen en een geheime wens mag doen. Ik doe mijn wens. Daarna lopen we een rondje rond de kerk, bekijken we het museum met klederdrachten, het schitterende turkooise water vol vissen, en dan begint het weer te onweren. Nu niet een veld, maar een meer over in het onweer. Dat is nog eens een partij spannend.

Daarna gaan op het vasteland naar Heilige Martinuskerk voor de H. Mis. Dat is mooi. Naast de kerk is een soort internaat en er zijn ook veel kinderen in de kerk. Het is levendig een speels. Ze zingen er mooie muziek,voor mij onbekende kerkmuziek. Doet een beetje denken aan de volksmuziek die ik vorig jaar in Kroatie kocht. Jammer dat er geen muziekzaken meer zijn waar je zulks kunt vragen en vinden.

Geen opmerkingen: