woensdag 13 mei 2009

Kunst in de douche

En dan word je wakker en hangen er ineens weer donkere wolken boven je huis. Aan de inval van de zon zou je dat niet aflezen, maar toch. Om die donkere wolken te verdrijven hang ik de twee acryltjes-op-linnen op die ik mij op een Parijse brug heb laten aansmeren. Ik had het rechter schilderijtje uitgekozen, dat me opgewekt toeschetterde in de schelle lentezon. 20 Euro. En ik mocht er twee voor 25 euro. Het is wel heel gezellig met schilderijen in de douche. Ze verdrijft de duistere wolken een beetje.

Voor wie nog meer wil weten over de gezelligheid in mijn badkamer: er staan wat planten en er hangen en liggen ook diverse hagedissen. Eigenlijk wel een beetje tropisch. Die hagedissen heb ik opgedaan in deze en gene vakantie.

Kent u het fenomeen Medicijnkaarten? Het is net zoiets als tarot. Deze kaarten zijn een orakel over de kracht van dieren. Dieren vertonen gedragspatronen waarin Helende Boodschappen te ontdekken zijn. Vele jaren geleden was ik een paar keer bij een coach, die fijn naar mij luisterde en op gezette tijden begrijpend humde. Een keer strooide ze 44 dierenkaarten op de grond. Ik mocht twee kaarten / dieren kiezen als mijn vrienden. Die vrienden kies je voor het leven, je mag daarna niet meer veranderen.

Geheel intuïtief koos ik de kolibrie en de hagedis. Daar had ze wat verklarende fotokopieën bij, wat me natuurlijk veel te weinig was. Ik heb toen boek & kaarten zelf gekocht (uitgeverij Altamira Becht). De betekenis van mijn vriendjes was wel mooi: de kolibrie is een vrolijk levendig vogeltje. De hagedis is een dromer, ligt stil te wachten. Die twee kanten heb ik allebei. Kolibrietjes zie ik maar weinig te koop, maar er liggen wel steeds meer hagedissen in mijn badkamer.

Raar fenomeneen trouwens, die dierenkaarten. Ik had eens iemand op bezoek die gefascineerd was door die medicijnkaarten en die na veel gepeins de kraai en de walvis koos. Ik vond dat allebei geen fijne beesten, maar zij ervoer uit die keuze diepe herkenning.

Geen opmerkingen: