zaterdag 30 mei 2009

Triëst

Triëst staat ook op het programma, want Bobby is nog nooit in Italië geweest. Het ligt vlak over de grens bij Skopo. Een dagje Italië. Met echte Italiaanse koffie en Italiaanse pizza. Het kan vandaag, het kan morgen, het kan volgende week, maar laten we nu gaan.

We houden grotendeels van dezelfde dingen - alleen houd ik beduidend meer van internetcafés en hij meer van kerken en kathedralen. Een groot verschil is hoe ergens komen. Ik loop graag kriskras zigzag door een vreemde stad en besluit bij elke hoek op grond van wat ik daar zie of ik links of rechts wil. Doorgaans komen alle highlights vanzelf op mijn pad. Deze aanpak gaat helaas niet zo goed met iemand erbij, want die wil bij 'links' of 'rechts' graag een reden of een doel.

Triëst ligt geweldig aan zee. Het grote belangrijkste plein met veel grandeur en paleizen loopt uit naar zee. We drinken koffie en lunchen aan dit kanaal, zie foto. Na de pizza laten we onze wegen scheiden. Terwijl ik nu in een duister internetcafé zit te bloggen (verstopt achter de fruitautomaat) bezoekt Bobby een Servisch orthodoxe kerk.

Geen opmerkingen: