zondag 24 mei 2009

Slap Savica

Dit is wel een enorme Slap. Slap Savica. Het is een uitstapje waar veel Slovenen en groupe naar toe gaan. Ze zijn en groupe relatief aardig (vergeleken met een troup Amerikanen, zeg maar) en niet al te luidruchtig. Maar 20 minuten een trap oplopen naar de Slap toe tussen een bus toeristen is niet fijn, ook al zijn het Slovenen, en dan gezamenlijk onder een afdakje schuilen tegen de fijne mist van de slap...

Ik heb mij helemaal ingesteld op speenvarken voor het diner, maar als we 's avonds naar het terras gaan waar 's morgens het speenvarken is gegrild is alles op. We nemen elk maar maar een ander grilletje. Anders is het weer goulash of schnitzel.

Vandaag zullen we naar Hotel Vogel boven in de bergen, maar de mevrouw van de tourist information zegt dat we dat niet moeten doen omdat er sneeuw is. Dat het er moeilijk lopen is, de sneeuw is nog wel 20 cm en hoger en mensen die de wandeltocht naar beneden kwamen lopen waren daar erg ongelukkig en naar van geworden, ze lopen af en toe tot hun heupen in de sneeuw, doet ze beeldend voor.

Het is zondagochtend. De Tourist Information is open, maar de supermarkt is dicht. We dachten: Die zal wel open zijn op zondag. U denkt natuurlijk: ik wou dat ik haar problemen had...

Na vijf dagen woe-wei in Bohinj hebben we op mijn verzoek nu - in grote lijnen - het programma voor de vakantie vastgesteld. Een paar dagen naar de Karst, een dag de grootste grot, een of twee dagen Ljubeljana, en dan naar de zee.

Geen opmerkingen: