zaterdag 1 augustus 2009

Gemengde gevoelens

Ruim twee uur aan de Prinsengracht gestaan. Tegen de tijd dat boot 57 langs vaart - geen idee hoeveel er nog volgen - vind ik het wel genoeg is. Elk jaar keek ik met gemengde gevoelens naar de Canal Parade en zo ook weer dit jaar.

Toen ze begonnen was het elk jaar een soort rel. Het was shocking dat er allemaal mannen met blote billen langs voeren, er mocht geen bloot, in elk geval geen piemel, bloot was aanstootgevend. En er deden haast geen vrouwen mee. Nu wel, maar inmiddels is het haast een keurig feest geworden, waar allemaal bedrijven een politici en topsporters persoonlijke pr aan ontlenen. Ik zie De Nederlandse Bank, TNT, christenen, de Avro... Iedereen neemt zo te zien een bedrag mee in zijn marketing budget voor een dagje varen bij de Canal Parade. Het is een gewoon bedrijfsfeestje, een kijk-ons-eens-gek-doen-heterofeestje geworden.

Terwijl ik daar sta gaat door mijn herinnering met wie ik er in de loop der jaren allemaal heb staan kijken. En hoe. De beste keren waren als je vroeg ging, met een groepje. Een paar flessen rosé mee en dan maar uitdelen tot iedereen licht toeter was. Nu ik sta ineens met een mannelijke verloofde langs de kant, die het nog nooit gezien heeft en het heel erg leuk vindt. En goed. En belangrijk. Raar maar waar. Ik ga naar huis en laat hem daar achter.

Geen opmerkingen: