dinsdag 11 augustus 2009

Man en Eend

Het zou een beetje flauw zijn om Vinnie in de reeks 'Frau und Auto' te plaatsen. Misschien is hij toe aan een eigen verhaallijn. Dit moet maar de overweging van de dag zijn. ('Ja!' roept Vinnie, 'daar is alles Wie ik Ben en Wat ik Doe op gericht! Een eigen verhaallijn worden in jouw blog!')

Eindelijk heeft Vinnie zijn Eend hier, ook zíjn parkeervergunning is rond. Hij rijdt veel lekkerder dan de Audi A6 van zijn man, vertelt hij. Het schijnt speciaal rijden te zijn in een Eend. Er gebeurt onder het rijden van alles, je bent voortdurend in de weer. Zo waaien de raampjes open bij een snelheid van 110 km. Straks gaan we een eindje toeren en mag ik alles ervaren van het rijden in een Eend.

De dames van de receptie stralen Vinnie toe. Dat deden ze ook al toen hij laatst in de Audi A6 van zijn man kwam aanrijden: 'Wat zie ik nu??? Heb Jij een Audi A6???' Met een Audi A6 stijgt een man kilometers in ontzag. Maar het moet gezegd, nu met de Eend is hun vreugde nog groter, want een Eend staat voor Levensgeluk. Dat hebben zij vroeger ook gehad, een Eend, én Levensgeluk. Ze overladen ons stralend met rampenverhalen over hun Eenden van vroeger. Zullen we de dames straks achterin de Eend meenemen als we uit rijden gaan, vraag ik.

Vinnie vindt dat geen goed idee. Volgens hem zakt de Eend al vervaarlijk door als alleen zijn man en hij erin zitten.

Geen opmerkingen: