maandag 17 augustus 2009

Vlieland

Welk jaar? Sinds de computer opgelapt is staan alle muziekbestanden op de externe harde schijf en alle foto's op een deelschijf op de harde schijf. Broerlief heeft de harde schijf zeg maar in tweeën geknipt. Vroeger vond Picasa alle foto's vond, ook die waarvan ik liever niet had dat hij ze vond, nu konden Picasa en ik geen een meer vinden.

Maar met rust en kalmte mij net eens in Picasa verdiept. En ja hoor, net schieten in nog geen tien minuten tijd (zoveel tijd heeft Picasa nodig om al mijn fotomapjes te scannen) al mijn tienduizenden fotobestanden langs mijn oog. Wat is dan een leuke foto om te laten zien?

In het kader van de verhaallijnen 'Frau und Hund' en 'Frau und Datsja' deze maar. De Datsja: wij hadden tussen pak 'm beet 1968 en 1973 (??) een 'tenthuisje' op camping Stortemelk te Vlieland. Daar verbleven we dan gedurende de gehele schoolvakantie, zo'n zes weken. En de hond: dat was Mollie. Er vallen vele verhalen over te schrijven. Over het vierpersoons stapelbed in het tenthuisje. De kledingkisten / hutkoffers die per Van Gend & Loos van Emmen naar de camping te Vlieland verscheept werden. Onze slaaptent waar wij gezusters in sliepen, een oude legertent. Broerlief moest als jongen in een eigen tentje, als ik het wel heb. We hadden geen weekendtassen, maar allemaal een doos waar we onze kleren in op moesten ruimen.

En Mollie, onze lieveling, maar in feite een tamelijk onopgevoede gezinshond. Vals tegen vreemden. Grommend onder de eetkamerkast. Wat ik daar schreef? Geen idee. Op blokjes schrijven en tekenen en doedelen heb ik mijn hele leven al gedaan.

Geen opmerkingen: