vrijdag 7 augustus 2009

Excursie

Vandaag doen we excursie - Frances en ik zijn eigenlijke de leiding, maar voor de deelnemers is het onder leiding van Daan. Daan woont in Haarlem. Hij is trots op zijn stad en de boekhandels daar en op zijn huis. Hij wil dat graag met de mensheid delen.

Daan heeft een prachtige lunch in zijn tuin geprepareerd. Ofwel zijn zus. Zijn zus zorgt overal voor. De deelnemers (allen v) vallen achterover van het idee van prosecco drinken zomaar midden op de dag.

Boeiend de dynamiek van de excursie. Zelf ben ik niet zo goed in op excursie gaan, heb altijd de neiging weg te lopen bij het informatieve praatje en zelf te gaan kijken. Maar dan mis je soms cruciale informatie. Hier zijn ook uiteenlopende gedragingen: een enkele deelneemster heeft een enorme manifestatiedrang, een andere is prototype grijze muis. Maar de eerste indruk kleurt uiteraard in de loop van de dag in. De leukste deelneemsters zijn twee zusjes van boekhandel Nauta te Texel. Twee bruingebronsde cherubijntjes.

We gaan naar de Kennemer Boekhandel, naar Plantage Books & More Coebergh, naar De Vries en naar Athenaeum Boekhandel. Op de foto boven staan we in de prachtige boekhandel De Vries. Maar mijn kooplusten krijg ik bij Athenaeum. Twee boeken koop ik daar: Ik ben God van Gerrie Hondius, een autobiografisch stripboek over het zoeken naar {zingeving, geluk en seks}, waarover wellicht later meer. En Verdwenen tijd van Thomas Verbogt.

Geen opmerkingen: