maandag 31 augustus 2009

De reader

Wat lees ik in de mail? De mensen willen meer weten over mijn ervaring met de e-reader sinds de opstart- en aansluit-perikelen eerder deze week. Ik had mijn ervaringen elders neergezet - dacht dat het de lezers van mijn privéblog uiteindelijk niet genoeg zou interesseren. Maar goed, voor de liefhebber: ze staan op het blog Boekblad Leest. Daar staan ook Vinnies ervaringen.

De vragen van Elz:

1. Nee, deze Sony is nog niet draadloos. Een volgende generatie ongetwijfeld wel. Het merk BeBook heeft een draadloos exemplaar beloofd eind augustus, maar die is er nog niet. De Kindle (van Amazon in de USA) is al wel draadloos. Voor wie dat niet snapt: dan hoef je de reader niet meer aan je computer te hangen maar kun je overal de e-boeken uit de lucht plukken.

2. Ik heb nog niet gezien of je ze kunt doorverkopen Nu is het zo dat je een e-book op vier verschillende readers zouden te lezen zijn. Daarna blokkeert het. Zelf ben ik erg voor het lénen van e-books. Bijvoorbeeld bij d ebibliotheek. Dan krijg je (evt voor een x-bedrag) zo'n boek een paar weken te leen. Op de persconferentie bvroeg iemand of Bol.com die e-boeken ook ging uitlenen/verhuren en toen antwoordde de baas van het spul [een van mijn vrienden uit Nieuwegein] dat ze niets uitsloten en zouden antwoorden op de vraag van hun klanten.

3. Of je aangeschafte e-boeken op een andere reader kunt zetten. Ja, op maximaal vier (zie antwoord vorige vraag).

4. Er zit geen toetsenbord bij.

Als je het mij vraagt is het gewoon wachten op het apparaat van Apple. Of een Netbook.

Geen opmerkingen: