dinsdag 1 september 2009

Guasha (1)

De shiatzu-therapeute (moet nog een naam voor haar verzinnen) doet de suggestie om naar een meneer te gaan die fysiotherapeut en acupuncturist is en die heel bijzondere behandelingen geeft. Ze zegt erbij: 'Het doet heel zeer, en je krijgt heel erg blauwe plekken, maar daarna is het waarschijnlijk over.' De meneer in kwestie is aangesloten bij een antroposofisch gezondheidscentrum. Ik heb dat allemaal nooit zo onderzocht, maar ik denk dat antroposofen mooie idealistische mensen zijn. Geen kwakzalvers die je neck & shoulders willen afbreken.

Dus de meneer zijn site opgezocht. Hij is vast een meester in marketing. Staan er niet bijzonder aanlokkelijke plaatjes op? Als waarschuwing? De behandeling heet Guasha. 'Guasha is een methode om door middel van schrapen de belasting in het onderhuids bindweefsel op te sporen en op te heffen. Guasha is zowel diagnose als therapie. Guasha spoort de belasting in het bindweefsel op en brengt deze vervolgens naar een laag waar specifieke cellen zorgdragen voor verwijdering van de schadelijke celresten. Een verbluffende methode die een scala van ernstige problemen snel doet verdwijnen.

Guasha is een eenvoudige therapie die werkelijk wonderen kan verrichten waar andere therapieën vaak onvoldoende resultaat geven. Na de massage wordt het onderhuids bindweefsel onderzocht. Het resultaat hiervan is te zien als stippen of vlekken onder de huid. Deze verkleuringen (zie foto’s) verdwijnen echter na een paar dagen. Het herstel is begonnen!
Guasha werkt spectaculair bij hoofdpijn, nek-, schouder- en rugklachten maar ook bij long-, darm- en maagproblemen. RSI- en dystrofie-klachten zijn ook zeer goed te behandelen.'

Men kan wel zeggen: 'Mag ik even een teiltje' (en dan weet ik er nog wel één of twee of drie terug), maar de regulieren weten absoluut niet hoe ze het moeten oplossen. Die hebben geen behandeling en geen aandacht. Die sturen je met een kluitje in het riet en vallen je lastig met klaagverhalen over de tarieven die ze krijgen. Is deze meneer/behandeling een kwestie van baat-het-niet-het-schaadt-ook-niet? Durf ik een afspraak te maken?

Geen opmerkingen: