maandag 14 september 2009

Mecklenburg Vorpommern

Vandaag lopen we na het langdurig uitslapen en boeken en blaadjes lezen een grote ronde om het huis: van Kirch Kogel naar Alt Sammit, dan naar Rum Kogel en weerom. Dwars door grote vlakken bossen en akkers, die al dan niet geoogst zijn. Langs alle bosranden staan jagershutjes. Het geldt niet voor alle foto´s op nijn blog, ik mix graag facts and fiction, maar deze foto heb ik zelf gemaakt.

De bermen onderweg zijn doorwoeld door de wilde zwijnen, maar in het echt komen we ze niet tegen. Een (1) ree slechts zien we. En twee kikkertjes. Waarom deze deelstaat Mecklenburg-Vorpommern niet populairder is bij Nederlandse toeristen die van rust en ruimte houden, vragen wij ons af: al die prachtige wijdsheid en leegte, de bossen, de meren, de mooie stadjes, de rijke geschiedenis, de fantastische kust...

Nog even over het wild: volgens Zwager burlen de edelherten elke nacht. Dat doen ze twee weken per jaar, als ik het wel heb, dus dit is heel speciaal. Ik heb niets gehoord en zet ´s nachts de slaapkamerramen wijd open om deze ervaring niet te missen. Best koud, maar voor de natuurervaring moet je wat over hebben. Nog een nachtje waken!

Geen opmerkingen: