dinsdag 22 september 2009

De Werkplek

Ik ben momenteel bijzonder beïnvloedbaar. Op straat kom ik Klis tegen die invoelend zegt: 'Hoe Is Het!?! O! Jij hebt Waar Wij Allemaal Bang voor Zijn. Je Werkplek Herinrichten, maar dat heb jij natuurlijk al lang gedaan.' Maar om eerlijk te zijn heb ik (qua werkplerk) eigenlijk nog niet veel meer gedaan dan een nieuwe leesbril kopen, die afgestemd is op de afstand van de bureaustoel tot het beeldscherm, en dat is anders dan een leesbril voor een boek of een krant. Nu hoef ik niet meer zo naar voren te buigen.

Dit tablet (foto) raadde Majorie me aan. In plaats van de muis. Majorie kwam ik afgelopen zaterdag op de bruiloft tegen. Zij zei: 'Wij werken op de zaak allemaal met een tablet met pen. Niemand werkt meer met de muis. Wie zal zeggen of het werkt? Maar wij hebben nul procent RSI.' Of het nu RSI heet, of Cans, of welke verzamelnaam dan ook, en of het van de muis komt, of van te weinig sport, of van de crisis, of van de persoonlijkheid, we gaan het vraagstuk op alle vlakken aan. Dus ook de muis.

De natuurgenezeres vroeg: 'Werk je eigenlijk op een pc of op een laptop?' Zij vindt zowel de houding als je typt op een laptop fout, alsook het feit dat je steeds met je vingertoppen midden in de elektrische straling van het apparaat zit. Zij is ook van de meridianen. Die beginnen in je vingertoppen. 'Neem een toetsenbord', zei zij.

Dus nu is de werkplek heringericht met toetsenbord en tablet. Het is wel sluw, zo'n supersonische pen. We zullen zien of het verlicht.

Geen opmerkingen: